Poslovna scena
StoryEditor

Čista pozitiva - Kako do kritične mase optimizma u biznisu

10. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Mora li država stvoriti optimistično ozračje da bi cvjetao i biznis ili bi biznis morao trasirati put za ‘nasmiješenu‘ državu? Normalne zemlje nastoje stvoriti poslovne okvire.

Kod nas je sve naopako, pa nema druge nego da poduzeća u optimimizam kreću sama.Kako to rade u Solani Nin, Tim Kabelu, Combisu, Biovegi i drugima pročitajte u temi tjedna koju donosi Gordana Gelenčer, a ne propustite ni test koji smo pripremili za vas.

Pravilnik o prijeboju potraživanja prema državnom proračunu trebao je biti nova šansa za državu, koja bi smanjila obveze i za poduzetnike koji još nisu ušli u predstečaj, a zbog dugova hodaju po rubu egzistencije. No prebija se manje od jedan posto ukupnih dugova. Zašto je tomu tako, saznajte u novom broju Lidera.

Matilda Bačelić pozabavila se pak Vindijom te pobrojala pet ključnih odluka za budućnost ove tvrtke. Njenu analizu potražite u rubrici Kompanije.

Osim toga, donosimo i priču o poduzetniku Marinu Rinčiću i njegovu biznisu s rajčicama, feljton o Davidu Lettermanu te analizu zbivanja u Mađarskoj.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

17. svibanj 2024 13:28