Poslovna scena
StoryEditor

Dioničari Centar banke prihvatili češku ponudu od 75 milijuna kuna

19. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Na održanoj Glavnoj skupštini Centar banke u petak dioničari su prihvatili ponudu češke J&T Banke za dokapitalizaciju, priopćili su danas iz banke. J&T Banka je spremna uložiti 150 milijuna kuna u dva koraka, a u prvom koraku ponudili su ulaganje od 75 milijuna kuna. Na Glavnoj Skupštini je izglasano povećanje kapitala do 113,5 milijuna kuna pri čemu će ostali dioničari i pojedinci također sudjelovati u dokapitalizaciji.

Dioničarima je predstavljen plan dokapitalizacije kao i budući plan razvoja Centar banke te im je također ponuđena mogućnost sudjelovanja u dokapitalizaciji po predloženoj cijeni od 10 kuna po dionici.

Tomislav Marinac, predsjednik Uprave Centar banke, ocijenio je kako će ulazak snažnog partnera dugoročno stabilizirati poslovanje i omogućiti daljnju provedbu procesa konsolidacije malih banaka.

Ponuda češke J&T Banke je prihvaćena s 92,49 posto glasova prisutnih, a na Skupštini nije sudjelovao Alternative Private Equity zbog nedobivanja odobrenja povjereničkog odbora za sudjelovanje u dokapitalizaciji. Transakcija se planira izvršiti unutar dva tjedna, a nakon ispunjenja ostalih pretpostavki koje su investitori postavili za upis kapitala.

Češka J&T banka dio je J&T grupacije koja je snažan srednjoeuropski financijski investitor. Glavni fokus im je na pružanju usluga privatnog bankarstva, upravljanju imovinom za privatne klijente i institucije, investicijskom bankarstvu i financiranju projekata.

17. svibanj 2024 01:38