Poslovna scena
StoryEditor

Do sada na otoke prevezeno oko tri tisuće putnika

16. Studeni 2014.

European Coastal Airlines (ECA) uskoro bi mogao povezivati svojim hidroavionima Pulu s otocima. Potvrdili su nam to u toj hrvatskoj kompaniji čiji su vlasnici Nijemci jer s tamošnjim lokalnim vlastima upravo vode pregovore.

ECA je potkraj kolovoza ove godine prva počela prevoziti putnike hidroavionima s hrvatskih otoka na obalu. Nakon Pule očekuju i dozvole za letove s otoka prema Zadru i Šibeniku. No procedura je prespora, pa u ovom trenutku, kako nam je rekla voditeljica Marketinga i prodaje Marija Vuletić, ne mogu sa sigurnošću reći kada će se ti planovi realizirati. Vrijedi podsjetiti da je ta tvrtka inače 12 godina čekala dozvolu za prijevoz hidroavionima u Hrvatskoj. Usprkos tome, u sljedećim će godinama nastojati dobiti i dozvole za letove do Opatije, Rijeke, Visa, Korčule, Lastova, Mljeta, Malog Lošinja, Dubrovnika i Ancone. Time bi do 2016. broj zaposlenih porastao sa sadašnjih 55 na 400.

– Cilj je povezati što više hrvatskih naseljenih otoka, a kasnije se proširiti na Italiju, Monako i Grčku – kaže Vuletić.

ECA je od kraja kolovoza prevezla gotovo tri tisuće putnika svojim hidroavionima s otoka na obalu i Zagreb. Obavili su 430 letova te su zadovoljni dosadašnjim odzivom putnika. Trenutačno povezuju Split i Jelsu (jutarnji i popodnevni let), Split i Rab te Rab i Zagreb.

29. travanj 2024 18:41