Poslovna scena
StoryEditor

Domagoj Novokmet v.d. ravnatelj HRT-a

11. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Domagoj Novokmet novi je vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a. Njega je na tu dužnost na rok od šest mjeseci predložio SDP-ov Josip Kregar na sjednici Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Za njega su glasovali svi članovi Odbora osim predstavnika HDZ-a koji su prije glasovanja napustio sjednicu. Imenovanjem vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a prestaje dužnost privremenog glavnog ravnatelja HRT-a Josipa Popovca, koji je do 9. srpnja bio predsjednik Uprave HRT-a. Javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a objavit će i provesti Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora u roku od 90 dana od dana kada je Zakon stupio na snagu.

Za glavnog ravnatelja HRT-a može biti izabrana osoba koja je hrvatski državljanin, ima završen sveučilišni diplomski ili s njim izjednačen studij, aktivno poznaje najmanje jedan svjetski jezik (obvezno engleski), ima najmanje deset godina iskustva na odgovornim poslovima u medijima ili drugim poslovnim sustavima, poznaje medijsko zakonodavstvo i nove informacijske tehnologije te je predložila najbolji program rada i upravljanja HRT-om za iduće mandatno razdoblje. Imenovanjem glavnog ravnatelja HRT-a prestaje mandat vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a.

Novim zakonom ravnatelji ustrojbenih jedinica HRT-a, glavni urednici Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Multimedije HRT-a postali su privremeni ravnatelji ustrojbenih jedinica HRT-a, odnosno privremeni urednici. Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, odnosno glavni ravnatelj HRT-a imenovat će najdulje na šest mjeseci vršitelje dužnosti ravnatelja ustrojbenih jedinica i urednika, čime privremenim ravnateljima ustrojbenih jedinica i privremenim urednicima prestaje mandat. Odbor će razmatrati i tekst natječaja za izbor glavnog ravnatelja HRT-a i javnog poziva za izbor devet članova Programskog vijeća HRT-a te tekst natječaja za izbor četiri člana Nadzornog odbora HRT-a.

18. travanj 2024 04:46