Poslovna scena
StoryEditor

EBRD daje subvencije ženama poduzetnicama

11. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Business Advisory Services Europske Banke za obnovu i razvoj započinje Program za žene poduzetnice u Hrvatskoj (WIB). Program će omogućiti subvencije koje male i srednje tvrtke u većinskom ženskom vlasništvu mogu koristiti za savjetodavne usluge i treninge.

BAS WIB financiraju Luksemburg, Tajvan i Europska Banka za obnovu i razvoj. Program će trajati 24 mjeseca. BAS je EBRD-ov program koji se temelji na donacijama, a cilj mu je razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj kroz subvencioniranjem savjetodavnih usluga. Cilj je omogućiti mikro, malim i srednjim tvrtkama lakši pristup lokalnim savjetodavnim uslugama kroz proces sufinanciranja tih usluga.

Subvencije programa variraju od 25 do 90 posto ukupne neto cijene projekta, ovisno o sjedištu i veličini tvrtke, tipu savjetodavne usluge i očekivanom tranzicijskom učinku, a maksimalan iznos subvencije je 10 tisuća eura. EBRD BAS je prisutan u Hrvatskoj od 2001., a do sada je dana 471 subvencija malim i srednjim poduzetnicima, uglavnom za savjetovanje na područjima upravljanja kvalitetom, marketinga, financija, tehnologije i energetske učinkovitosti/ekologije. Od ukupnog broja subvencioniranih projekata, 389 je završeno i evaluirano, a više od 85 posto je ocjenjeno zadovoljavajućim i uspješnim.

29. travanj 2024 13:17