Poslovna scena
StoryEditor

EOS Grupa dobila najviši rejting

30. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Devetu godinu za redom Euler Hermes GmbH Raiting Deutschland izvršio je kreditnu procjenu EOS Grupe te joj i ove godine dodijelio najviši A rejting. Revizori agencije ocijenili su najvišim rejtingom održivu stopu likvidnosti i prepoznatljivost EOS Grupe. Prognoze revizora navode stabilno poslovanje EOS Grupe i u idućih dvanaest mjeseci.

Osnovni čimbenici koji su doveli do A rejtinga je veliko iskustvo EOS Grupe u procjeni, preuzimanju i oporavaku rizičnih kredita. Također, ukazuju na snažnu tržišnu poziciju EOS Grupe u Njemačkoj i sustavno širenje svog međunarodnog položaja na stranim tržištima, pogotovo u zapadnoj i istočnoj Europi.

Kao najači adut EOS Grupe, iz Euler Hermes organizacije naglašavaju visoki rast prihoda i stabilnu likvidnost tijekom zadnjih nekoliko godina te dugogodišnje iskustvo u upravljanju potraživanjima.

"EOS Grupa ima široku međunarodnu prisutnost. U mogućnosti smo nadoknaditi nepovoljne tržišne prilike u jednoj zemlji, s uspješnim poslovanjem u drugim zemljama," kaže Justus Hecking-Veltman, član Uprave EOS Grupe, odgovoran za financijsko poslovanje te zaključuje: „Dobivanje ponovnog A rejtinga dokazuje uspješnost naše strategije.“

23. travanj 2024 09:02