Poslovna scena
StoryEditor

EOS kupnjom Alphapaya ojačao poziciju na švicarskom tržištu

14. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Međunarodna EOS Grupa je 1. svibnja kupila 100 posto dionica pružatelja usluge naplate potraživanja Alphapay AG, podružnice švicarske tvrtke Swisscom AG.

Alphapay AG trenutno drži drugo mjesto među švicarskim tvrtkama za naplatu potraživanja i kao takav ima izvrsnu reputaciju. Tvrtka je specijalizirana za naplatu potraživanja u telekomunikacijskom sektoru i nudi naplatu potraživanja kako u bankarskom, tako i u ostalim financijskim sektorima. Dr. Andreas Witzig, član Uprave EOS Grupe odgovoran za regiju Zapadne Europe, prokomentirao je ovu transakciju.

- Uz stjecanje Alphapaya u mogućnosti smo značajno proširiti svoju tržišnu poziciju u Švicarskoj. Oduševljeni smo što smo u Swisscomu pronašli dugoročnog partnera za ovo outsourcing rješenje.

- Stjecanje Alphapaya predstavlja dobrodošlo jačanje EOSove nadležnosti u industriji, kazao je Hansruedi Brugger, direktor EOS Švicarske, a uskoro i Alphapaya.

Transakcija slijedi Swisscomovu odluku o napuštanju poslova naplate potraživanja jer nisu dio njihove osnovne djelatnosti, kao ni jedno od strateških područja rasta.

- Swisscom je bio u  potrazi za partnerom koji bi osigurao kontinuitet za klijente i zaposlenike u najvećoj mogućoj mjeri. Štoviše, EOS ima vrlo dobru reputaciju, rekao je Mario Rossi, glavni financijski direktor Swisscoma, u objašnjenju njihove odluke za EOS.

Zaposlenici Alphapay AG i dalje će ostati te obnašati svoje dužnosti u tvrtki. 

27. travanj 2024 12:00