Poslovna scena
StoryEditor

Ferdelji: Poduzetnicima je teško raditi kad se sustavno uništava hrvatsko gospodarstvo

29. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

U Kristalnoj dvorani hotela Westin večeras su svečano dodijeljene nagrade najboljim menadžerima u tradicionalnom izboru CROMA-e. Tako su, nakon što su ranije tijekom dana imena dobitnika već objavljena na tiskovnoj koferenciji, najbolji menadžeri dobili svoja priznanja koje su zaslužili dobrim poslovnim rezultatima.

Najbolji menadžer među velikim tvrtkama, Edi Černjul iz porečke hotelske kuće Riviera Adria, zahvalio se na dobivenom priznanju.

- Ovo je osobno priznanje, ali bez radnika i kolega do ovog ne bi došlo. Iznimna mi je čast što sam primio nagradu od kolega menadžera. Ova nagrada je poticaj za daljnju suradnju, ali isto tako obaveza da nastavimo tako raditi – rekao je Černjul.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića nagrađeni su oni menadžeri koji su u kriznoj godini ostvarili najbolje rezultate. Nagrade HUM-CROMA dodjeljuje se 23 godinu za redom u osam kategorija, a predsjednik CROMA-e Vladimir Ferdelji osvrnuo se na trenutnu situaciju u državi.

Istaknuo je da u Hrvatskoj već više od 20 godina vladaju iste političke elite koje sustavno uništavaju hrvatsko gospodarstvo. Zbog toga je poduzetnicima i menadžerima jako teško raditi u takvom okruženju.

- Optužuju nas da nismo prikupili dovoljno novaca za najglomazniji državni aparat, za najviše nezaposlenih u europi, za najviše invalida u europi i najviše umirovljenika. Ali situacija u državi je takva da jednostavno ne možemo raditi jer ova Vlada nas je dovela na 73. mjesto po konkurentnosti. Kako da radimo pod takvim uvjetima? – zapitao se Ferdelji.

Istaknuo je da menadžerima koji su dobili nagrede treba skinuti kapu jer su u iznimno teškim uvjetima uspjeli ostvariti vrhunske rezultate.

Strukovna nagrada HUM-CROMA-e, kako je istaknuo Ferdelji, ima posebnu vrijednost jer je dodjeljuje menadžerska struka najboljima među sobom, a koji predstavljaju realni primjer koji negira da je u kriznim i recesijskim uvjetima nemoguće uspješno poslovati.Menadžeri i poduzetnici godine biraju se temeljem dokumentiranih bilanci i stvarnih kvalitativnih pokazatelja poslovanja, poput udjela na domaćem tržištu, rasta izvoza, broja novootvorenih ili sačuvanih radnih mjesta, itd. Stručni žiri temeljem tih podataka predlaže finaliste, a Upravni odbor HUM-CROMA-e odabire dobitnike.

O pobjednicima pročitajte više OVDJE.

19. travanj 2024 07:41