Poslovna scena
StoryEditor

Ferrero Grupa najavljuje novo rukovodstvo koje treba ojačati globalnu poziciju

03. Travanj 2017.

Ferrero Grupa odlučila je postaviti novo rukovodstvo radi jačanja svojeg kompetitivnog položaja na tržištu čokolade i slatke pakirane hrane širom svijeta te ubrzanja dinamike rasta.

Poduzetnik i generalni direktor Ferrero Grupe, g. Giovanni Ferrero, preuzet će ulogu izvršnog predsjednika od 1. rujna 2017. godine. On će Grupu voditi fokusirajući se na dugoročne strategije, nove poslovne smjerove te otkrića i inovacije, u isto vrijeme osiguravajući kontinuitet kulture i vrijednosti kompanije.

G. Giovanni Ferrero odredit će nove puteve kako bi se potaknuli rast i globalizacija Grupe, uz vođenje strateških funkcija i Odbora Grupe.

S ciljem da osigura ostvarenje poslovnih ciljeva Grupe, g. Giovanni Ferrero odlučio je imenovati glavnog izvršnog direktora. U svojoj će ulozi glavni izvršni direktor voditi sve aktivnosti usmjerene na postignuća kratkoročnih i srednjoročnih rezultata. Funkciju glavnog izvršnog direktora od 1. rujna 2017. godine preuzet će g. Lapo Civiletti, visoko rangiran interni rukovoditelj, s impresivnim životopisom i izvanrednim postignućima.

- Siguran sam da će g. Lapo Civiletti osigurati kontinuitet u postizanju poslovnih ciljeva i učinkovite podrške Grupi i njezinim ciljevima rasta, rekao je g. Ferrero.

- On je izabran zbog svojih poslovnih sposobnosti, orijentacije vođene vizijom i misijom, pri tom istinski njegujući kulturu i ključne vrijednosti tvrtke Ferrero. Ovo je značajno vrijeme za Grupu u kojem smo spremni kapitalizirati nove prilike koje se pružaju našoj kompaniji, komentira g. Civiletti.

- Posve sam predan nastaviti tragovima strateškog usmjerenja g. Ferrera, uz njega, s vrlo talentiranim vodećim timom te u suradnji sa svim svojim kolegama u Ferreru diljem svijeta, dodao je.

Grupa je predana investirati u svoje ljude, ojačati talent, upravljačke sposobnosti i osobne kvalitete svojih rukovoditelja. Novo će rukovodstvo, nadalje, omogućiti da Ferrero u budućnosti razvije svoje poslovanje te ojača svoj položaj na tržištima diljem svijeta.

20. rujan 2024 03:34