Poslovna scena
StoryEditor

FLEET rent a car širi svoje poslovanje putem mreže franšiznih poslovnica

26. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Nakon nedavne promjene vlasničke strukture te preuzimanja FLEET-a od strane Fonda Inspire Fusion, krenule su najavljene promjene u modelima i sistemu poslovanja tvrtke. Jedan od prvih poteza vodstva FLEET-a je uspostavljanje franšizne mreže kojom će dodatno biti pojačan odnos s korisnicima na teritoriju RH, ali u skorije vrijeme i diljem regije.

Kako je i najavljeno nakon uspostavljanja nove vlasničke strukture, Fleet rent a car je krenuo u pojačana djelovanja na tržištu s ciljem uspostavljanja jačeg i intenzivnijeg poslovnog modela. Jedna od prvih akcija je otvaranje nove franšizne mreže poslovnica na području RH. Prva u nizu planiranih jedinica otvorena je ovih dana u Koprivnici, a ukupno je 14. poslovnica u Hrvatskoj. Do kraja 2016. godine vodstvo FLEET-a ima u planu dodatno proširiti franšizno poslovanje na još par hrvatskih gradova, dok je u skorije vrijeme planirano širenje i na područje regije, odnosno na pojedine države u okruženju.

Istraživanja tržišta pokazala su kako je Podravina, odnosno Koprivnica vrlo potentno područje s izraženom potrebom za određene segmente ponude najma vozila. Unutar spomenute regije prisustvo rent a car kuća manje je od stvarnih potreba, a pokazatelji ukazuju na slične probleme u još nekim dijelovima RH. Na tom tragu se trenutno vode pregovori s još nekolicinom poslovnih subjekata s ciljem nastavka širenja poslovanja i skorog otvaranja novih poslovnih jedinica franšizne mreže FLEET rent a cara.

29. travanj 2024 06:36