Poslovna scena
StoryEditor

Flixbus od sredine lipnja povezuje 40 gradova u Hrvatskoj s Europom

02. Lipanj 2016.

Njemački autobusni operator Flixbus najavio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako od sredine lipnja započinje poslovanje u Hrvatskoj. Otvaranjem podružnice u Zagrebu, Hrvatska postaje glavno čvorište FlixBusove mreže u Središnjoj i Istočnoj Europi.

André Schwämmlein, osnivač FlixBus-a, otkriva da je ključ uspješnog poslovanja ove kompanije bliska suradnja sa svim partnerima, te kako su lokalni partneri ključ za uspjeh. Autobusni operateri, partneri u Hrvatskoj trenutno su Vincek, Brioni Pula, Slavonija Bus i Prijevoz Knežević. Interes hrvatskih prijevoznika očituje se u preko 20 vozača zaposlenih u prvom nizu novih linija, te u kreiranju tržišta odnosno stvaranju novih putnika koji do sada nisu favorizirali putovanja autobusom.

Do sredine lipnja FlixBus planira uvesti linije u preko 40 gradova u Hrvatskoj koji će biti povezani sa europskim destinacijama. Cijene karata su dinamične, što ranije se karte rezerviraju cijena je povoljnija, a raspon je između 5 eura za domaće linije, 9 eura za, primjerice liniju Zagreb-Ljubljana ili 50 eura ukoliko putujete od Zagreba do Berlina uz presjedanje u Beču.  Način privlačenja novih putnika su  kvaliteta svakog autobusa i usluge identične kod svakog partnera i inovacije koju nudi FlixBus. U svakom autobusu dostupan je besplatan Internet na 4G mreži, kod za pristup internetu identičan je u svakom autobusu, utičnice pored sjedala, povoljne cijene pića i grickalica u autobusu, više prostora između sjedala i besplatna promjena ili otkazivanje rezervacije do 15 minuta prije polaska busa samo su neke od inovacija. Također, karte se osim na tradicionalan način preko šaltera mogu kupiti i preko web shopa te besplatne mobilne aplikacije.

FlixBus je mladi, europski autobusni operater koji je od startupa pokrenutog 2013. godine uspio postati holding, te ove godine širi svoje poslovanje na Hrvatsku. Danas je FlixBus najveća europska mreža autobusnih linija sa 35 milijuna prevezenih putnika koja upravo otvara ured u Zagrebu čime Hrvatska ulazi u FlixBus zelenu mrežu. Otvaranjem podružnice u Zagrebu, Hrvatska postaje glavno čvorište FlixBusove mreže u Središnjoj i Istočnoj Europi.

- Postoji veliki potencijal u regiji i zato smo otvorili ured u Zagrebu, koji će postati središte za srednju i istočnu  Europu, poručio je Schwämmlein napomenuvši da će uskoro Hrvatska biti povezana i sa Češkom, Slovačkom, Švicarskom te Bosnom i Hercegovinom.

15. travanj 2024 16:57