Poslovna scena
StoryEditor

GEN - I odgovara HEP-u dodatnim sniženjima

16. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Tvrtka GEN-I danas je u sklopu ponude Jeftina struja najavila dodatno sniženje cijena električne energije za kućanstva.

 - Nove cijene i dalje su niže za 10 posto u odnosu na nove cijene HEP-a, čime GEN-I potvrđuje obećanje kako će uvijek biti najpovoljniji na hrvatskom tržištu - kažu iz kompanije.

Kako pojašnjavaju, GEN-I s dodatnim sniženjem cijena ostaje daleko jeftiniji od HEP-a. Od 1. listopada razina uštede korisnika Jeftine struje u segmentu kućanstava bit će skoro jednaka kao i prije HEP-ove najave sniženja. Kućanstva će ostvariti znatne uštede u slučaju prelaska na GEN-I jer će, primjerice, kućanstvo koje se grije na struju ove zime moći uštedjeti skoro 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

 - Posebno naglašavamo da HEP ponovno nije objavio snižavanje cijena električne energije za male poduzetnike koji i dalje plaćaju visoku cijenu, dok GEN-I od svog ulaska na tržište jamči uštede i od 30 posto za male poduzetnik - poručuju iz tvrtke.

 - Pozdravljamo odluku Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) jer je to dobra odluka za sve korisnike u Hrvatskoj te ona potvrđuje naše tvrdnje da je cijena električne energije u Hrvatskoj izuzetno visoka i da postoji mnogo prostora za njezino snižavanje -komentirao je najavu HEP-a o sniženju cijena struje predsednik uprave Grupe GEN-I, dr. Robert Golob, i nastavio: ‘To je odlična vijest za hrvatske potrošače, a još bolja vijest je da i GEN-I od danas nudi još niže cijene pa je još uvijek 10 posto jeftiniji od HEP-a. ‘

 - Kao što smo obećali, odlučili smo dodatno sniziti vlastite cijene u ponudi Jeftina struja jer želimo ostati najjeftiniji ponuđač električne energije na tržištu. To je pozicija koju držimo na svim tržištima gdje poslujemo i smatramo da će to korisnici znati cijeniti. Otkako smo počeli sa snižavanjem cijena na hrvatskom tržištu, smatram da smo na najbolji način pokazali kakve su koristi od ulaska Hrvatske u Europsku uniju te od usvajanja europskih normi u Hrvatskoj-zaključio je dr. Robert Golob.

GEN-I Zagreb je dobio više od 12.000 upita za promjenu opskrbljivača električne energije, Jeftinom strujom opskrbljuje više od 4.500 potrošača, a svim novim korisnicima koji potpišu ugovor do kraja listopada ponovno nudi besplatnu električnu energiju u prvih mjesec dana korištenja. Ova je posebna pogodnost, ističu, automatski produžena i za one koji su potpisali ugovor s tvrtkom GEN-I Zagreb tijekom kolovoza.

Politiku najnižih cijena električne energije bez ugovornih obveza GEN-I Zagreb temelji na jamstvu da neće povisiti cijene do kraja 2015. godine, čime se tvrtka obvezala da maksimalne cijene neće rasti do 1. siječnja 2016. godine, već postoji samo mogućnost njihovog sniženja.

21. svibanj 2024 02:06