Poslovna scena
StoryEditor

Holcim Hrvatska: Alan Šišinački prelazi u Nadzorni odbor, Virna Višković-Agušaj postaje predsjednica Uprave

20. Prosinac 2016.

Prema odluci Nadzornog odbora Holcima Hrvatska Alan Šišinački, predsjednik Uprave, od 1. siječnja 2017. godine postaje član Nadzornog odbora Holcima Hrvatska, a predsjednica Uprave postaje Virna Višković-Agušaj. Denis Zupičić postaje predsjednica Uprave u Geocycle Hrvatska, Mario Zečić, predsjednik Uprave u Holcimu mineralni agregati, a Nenad Juretić predsjednik Uprave akreditiranog Laboratorija za agregat i beton.

Holcim Hrvatska je nakon pet godina gubitaka prošle godine ponovno pozitivno poslovao ostvarivši 3,5 milijuna kn operativne dobiti. Trend pozitivnog poslovanja se nastavio i u 2016. godini te se očekuje ostvarenje operativne dobiti iznad 20 milijuna kn zahvaljujući, između ostalog, brojnim uslugama  Centra za inovacije i projekte kao i značajnog izvoza na slovensko tržište, koje je također prepoznalo prednosti Holcimovog Centra za inovacije i projekte.

Da bi stvorili još veću sinergiju i pojačali uslugu kupcima na svim tržištima, Holcim u Hrvatskoj i LafargeHolcimov klaster srednje i istočne Europe (Austrija, Slovenija, Mađarska i Češka) organizacijski se spajaju od 1.1.2017. godine. Organizacijsko spajanje odnosi se na jedan upravni odbor klastera koji će upravljati poslovanjem u svim zemljama.

S obzirom da se Hrvatska dokazala sa uslugama Centra za inovacije i projekte odnosno drugačijim pristupom tržištu, Hrvatsku će u upravnom odboru klastera predstavljati Virna Višković Agušaj. Dodatno na ulogu direktorice Centra za inovacije i projekte u Holcimu Hrvatska, Virna Višković Agušaj će preuzeti istu ulogu za cijeli klaster.

Virna Višković Agušaj u Holcimu je stekla 17 godina iskustva, od toga je 5 godina bila na poziciji direktorice tvornice cementa u Koromačnu, dok je protekle dvije godine istovremeno bila zadužena za dva opsežna područja kao direktorica tvornice i kao voditeljica Centra za inovacije i projekte.

Alan Šišinački, novi član Nadzornog odbora, u Holcimu Hrvatska radio je od 2002. do 2006. godine, kad je postao direktor prodaje za Holcim u Češkoj, Slovačkoj i Austriji, a zatim i predsjednik Uprave za te zemlje. 2013. godine vratio se u Holcim Hrvatska kao predsjednik Uprave u trenutku najvećeg gubitka od 78 milijuna kn kad je sa cijelim timom pokrenuo više od 50 inicijativa nazvanih Plan „2015 Plus“ koji je uspješno ostvaren.

>>>Holcimov rekord – više od 1000 dana bez ozljeda na radu

25. travanj 2024 07:58