Poslovna scena
StoryEditor

Holcim ima novog predsjednika uprave

01. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Mjesto predsjednika Uprave Holcima u Hrvatskoj 1. srpnja 2013. preuzeo je Alan Šišinački. Na tom je mjestu zamijenio Maria Grassla koji je na čelu ove tvrtke u Hrvatskoj bio gotovo četiri godine.

Alan Šišinački mjesto predsjednika Uprave Holcima u Hrvatskoj preuzeo je 1. srpnja 2013., no profesionalno je za Holcim vezan već 11 godina. Naime, Holcimu se pridružio 2002., na mjestu asistenta predsjednika Uprave Holcima u Hrvatskoj, a od 2003. bio je direktor marketinga i prodaje. 2006. započeo je međunarodnu karijeru u Holcim Grupi kao direktor marketinga i prodaje u regiji Holcim North Danube, gdje je bio zadužen za tržišta Slovačke, Češke i Austrije. U periodu od 2009. do 2012. obnašao je dužnost predsjednika Uprave Holcima u Slovačkoj i Austriji.

Alan Šišinački rođen je u Sisku 1971. godine, diplomirao je strojarstvo i brodogradnju na Sveučilištu u Zagrebu, gdje je završio i poslijediplomski studij iz menadžmenta. 2005. godine završio je MBA na Poslovnoj školi IEDC Bled u Sloveniji, a ove je godine završio program menadžmenta na poslovnoj školi Harvard Business School u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dosadašnji predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj, Mario Grassl, na ovom je radnom mjestu proveo gotovo četiri godine. Iako je na tu dužnost stupio u najtežim trenucima za građevinsku industriju, za trajanja njegova mandata u Holcimu su zabilježena značajna ulaganja, tržištu je predstavljeno nekoliko novih proizvoda te, što je posebno važno, u tvrtki nije bilo otpuštanja kao ni smanjivanja plaća radnicima.

Nakon primopredaje dužnosti, Mario Grassl preuzet će novu dužnost unutar Holcim Grupe.

23. travanj 2024 14:06