Poslovna scena
StoryEditor

Hrvatski startup među 11 pobjednika londonskog Seedcampa

07. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Hrvatski projekt Teddy The Guardian uvrstio se među pobjednike međunarodnog Seedcamp Weeka u Londonu. Seedcamp je tvrtka s jednim od najuspješnijih akceleracijskih programa u Europi, jer uspjeva osigurati financiranje za čak 83 posto startup tvrtki o kojima vodi brigu.

Na upravo održanoj selekciji pojavio se rekordan broj kandidata, njih čak dvadeset, od čega je odabrano 11 projekata koji očekuju financijere za razvoj svojih poslovnih ideja, prenosi Jutarnji list.

Teddy The Guardian je plišani medvjedić s ugrađenim senzorima koji djeci mjere otkucaje srca, krvni tlak, zasićenost kisikom i tjelesnu temperaturu te šalju te podatke bežičnim putem na pametne telefone roditelja

Iza Teddy The Guardiana stoje dvije mlade djevojke: Osnivačica tvrtke Josipa Majić je stekla iskustvo rada na sustavima daljinskog praćenja pacijenata, a suosnivačica Ana Burica studentica je organizacije informatike.

Kako su napisale na blogu , dolaze iz Hrvatske, male zemlje s velikom tradicijom tekstilne industrije u kojoj je izgubljeno više od 100.000 radnih mjesta, ali one vjeruju da i dalje ima mogućnosti za te vješte radnike, te žele kombinirati "infrastrukturu, strast i stručnost s novom tehnologijom".

25. travanj 2024 16:14