Poslovna scena
StoryEditor

Hrvatski stomatolozi bitno jeftiniji od europskih kolega

18. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

CroMedicor, portal za zdravstveni turziam, napravio je analizu cijena stomatoloških usluga u zemljema Europske unije te ih usporedio s cijenama hrvatskih stomatologa.

Tako na temelju cijena nekoliko odabranih tretmana (implantati, krunice, ljuskice, proteze, izbjeljivanje) u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i Sloveniji nedvojbeno se može zaključiti da su hrvatski stomatolozi značajno povoljniji od svojih europskih kolega. Zemlja koja ima najskuplju stomatološku uslugu u svim kategorijama uvjerljivo je Velika Britanija gdje su cijene pojedinih tretmana i do 73 posto skuplje nego u Hrvatskoj. Kako navodi CroMedicor, po skupoći stomatoloških usluga Veliku Britaniju slijede Italija, Slovenija pa Njemačka.

Cijene u Sloveniji čak su dvostruko skuplje nego kod zagrebačkih stomatologa, što otvara nove prilike zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj. S razlikama u cijeni i preko 50 posto čak i nakon troškova putovanja i smještaja strani turisti mogu ostvariti značajnu uštedu.- Za ugradnju jednog zubnog implantata u Engleskoj platili 1800 eura, u Italiji i Sloveniji 1300 eura, u Njemačkoj oko 1000 eura, dok je prosječna cijena u Hrvatskoj 800 eura - navodi CroMedicor te dodaje kako interes za zdravstveni turizam u Hrvatskoj kontinuirano raste, no ranije su takvu uslugu pružale isključivo individualne privatne klinike, uglavnom smještene u Istri i Dalmaciji.

CroMedicor sustav nastao je kako bi organizirao zasada raštrkanu i nepovezanu ponudu zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Spajajući privatne poliklinike, hotelijere, prijevoznike i druge turističke djelatnike u jedan sustav, stranim pacijentima omogućeno je lakše pronalaženje medicinskih i turističkih usluga. Time je ujedno otvorena prilika za veći angažman turističkih djelatnika na Jadranu u postsezoni te je pružena mogućnost za jačanje kontinentalnog turizma, posebice u Zagrebu i drugim većim gradovima u kojima su smještene vrhunske privatne poliklinike.

26. travanj 2024 00:07