Poslovna scena
StoryEditor

Ignacio Jaquotot imenovan novim direktorom Sektora za Međunarodne banke

11. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Intesa Sanpaolo je objavila kako je Ignacio Jaquotot imenovan novim direktorom Sektora za Međunarodne banke supsidijare Grupe.

Ignacio Jaquotot rođen je u Zaragozi (Španjolska), te je diplomirao na Universidad Complutense de Madrid i bio na važnim položajima unutar Grupe Intesa Sanpaolo koji su mu omogućili da stekne dubinu u svom profesionalnom iskustvu. Do nedavna je bio na položaju glavnog izvršnog direktora VUB banke, slovačke banke supsidijara s više od 200 poslovnica, 32 poslovnice za poslovanje s tvrtkama i podružnicom u Češkoj. Od 1984. g. Jaquotot je bio na raznim položajima i u Europi i u Južnoj Americi. U početku je bio odgovoran za sjedišta u Barceloni i Madridu, a kasnije je vodio aktivnosti Grupe u Latinskoj Americi kao generalni direktor u Urugvaju, Čileu i Paragvaju.

Carlo Messina, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo dao je sljedeći komentar: „Sa svojim velikim međunarodnim iskustvom koje je stekao na više kontinenata te sa svojim uspjesima unutar Grupe, Ignacio je idealan izbor za naš Sektor za međunarodne banke supsidijare. Uvjereni smo da će naša međunarodna aktivnost imati velike koristi i crpsti novu energiju iz njegova doprinosa.“

Intesa Sanpaolo posluje u Srednjoj i Istočnoj Europi te na Bliskom Istoku i u Sjevernoj Africi s više od 1.500 poslovnica i s oko 29.000 zaposlenika; banke supsidijari Grupe pružaju svoje usluge 8,4 milijuna klijenata u 12 zemalja i u segmentu poslovanja s građanima i u sektoru poslovnog bankarstva.

20. rujan 2024 09:24