Poslovna scena
StoryEditor

Imenovani novi članovi Uprave Erste banke

17. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Nadzorni odbor Erste banke imenovao je dva nova člana Uprave. Zdenko Matak, trenutačno direktor Sektora građanstva, preuzet će dužnost člana Uprave odgovornog za Sektor građanstva, Direkciju upravljanja distributivnim kanalima i Direkciju za Grupni marketing.

S obzirom da je Nadzorni odbor banke odlučio razdvojiti CFO (Chief Financial Officer) i COO (Chief Operating Officer) funkcije, Martin Hornig preuzet će dužnost COO-a, odnosno člana Uprave nadležnog za Sektor IT-a, Direkciju organizacije i Sektor procesinga. CFO funkcije, odnosno Sektor računovodstva i kontrolinga te Služba upravljanja aktivom i pasivom, ostaju u nadležnosti Slađane Jagar.

Imenovanje novih članova Uprave Erste banke podliježe odobrenju Hrvatske narodne banke te se očekuje da će Matak i Hornig preuzeti svoje nove dužnosti u lipnju ove godine.

Zdenko Matak diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a karijeru je započeo 1989. godine u IT odjelu Bjelovarske banke. U razdoblju od 1999. do 2004. godine obnašao je nekoliko rukovodećih funkcija u Sektoru građanstva Bjelovarske i Erste banke. Od 2004. na čelu je Sektora građanstva Erste banke.

Martin Hornig diplomirao je ekonomiju i poslovnu administraciju na Sveučilištu u Beču te ima više od 20 godina iskustva u upravljanju projektima, IT sektoru, financijama i kontrolingu, od čega 16 godina u Erste Groupu. U proteklih 12 godina obnašao je funkciju višeg izvršnog člana Uprave u nekoliko podružnica Erste Groupa. Od 2012. član je Odbora direktora i COO Brokerjet Banke AG, podružnice u potpunom vlasništvu Erste Groupa.

 - Čestitamo Zdenku Mataku i Martinu Hornigu na njihovim novim funkcijama i želimo im puno uspjeha u budućem radu. Dosadašnji rad i uspjesi učinili su ih najprikladnijim kandidatima za najviše rukovodeće položaje u Erste banci. Snažan upravljački tim presudan je za pružanje najboljih usluga i proizvoda našim klijentima. Stoga vjerujemo da je s novim, ojačanim sastavom Uprave, banka izvrsno ekipirana za daljnje unaprjeđenje svoje pozicije na tržištu - rekao je Herbert Juranek, predsjednik Nadzornog odbora Erste banke.

24. travanj 2024 08:38