Poslovna scena
StoryEditor

Imperial isplaćuje dividendu, izabran novi Nadzorni odbor

27. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Na glavnoj skupštini tvrtke Imperial iz Raba, prihvaćen je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora da se dobit iz prošle godine dijelom rasporedi za isplatu dividende te u zadržanu dobit.

Tako će od 2,61 milijun kuna dobiti 1,27 milijuna biti isplaćeno za dividendu i to u iznosu od 2 kune po dionici, a preostali dio dobiti raspoređuje se u zadržanu dobit. Također, prihvaćena je odluka o davanju suglasnosti Upravi za stjecanje vlastitih dionica kupovinom na uređenom tržištu.

- Uprava se ovlašćuje da može stjecati vlastite dionice i naplatnim putem izravnom kupnjom. Najviša cijena vlastite dionice ne smije biti veća od najveće cijene po kojoj su dionice kupljene u zadnjoj neovisnoj transakciji i cijene najviše trenutne neovisne ponude na mjestu trgovanja na kojemu se provodi kupnja. Najniža cijena ne smije biti niža od vrijednosti prosječne tržišne cijene umanjene za 10 posto, a koja je za dionice Društva ostvarena na Zagrebačkoj burzi tijekom prethodnih 8 trgovinskih dana - stoji u obavijesti na ZSE. Stečenim vlastitim dionicama Društvo ne smije trgovati. 

Također, radi isteka mandata, razrješeni su predsjednik i članovi Nadzornog odbora Josip Borić, Dragan Magaš, Ivan Staničić, Željko Barčić i Denis Španjol, a za članove NO-a imenovani su Senka Janjanin Krklješ, načelnica Sektora za normativne poslove u Upravi za pravne poslove Ministarstva turizma i Staniša Borović, referent u Službi financija i knjigovodstva u Imperialu Rab – predstavnik radnika. U NO su izabrani Gordana Šćerbe, rukovoditelj financija, računovodstva i općih poslova u Merkuru Rab, Kristofor Justić, izvršni direktor u Kifliću i Ivan Staničić, umirovljenik.

17. svibanj 2024 17:56