Poslovna scena
StoryEditor

Indijski izvoznik softverskih usluga Infosys u Karlovcu otvorio centar za isporuku

15. Rujan 2016.

Najveći indijski izvoznik softverskih usluga Infosys uspostavio je centre za isporuke u Rusiji i Hrvatskoj (Karlovac) kako bi proširio svoju globalnu mrežu pružanja usluga u istočnoj Europi, pišu inozemni mediji.

- Uspostava centara u Hrvatskoj i Rusiji omogućuje nam pristup bogatom bazenu inženjerskih talenata i njihovo povezivanje s industrijskim i proizvodnim tvrtkama koje rade u cijelom svijetu, kazao je predsjednik i globalni voditelj proizvodnje i logistike Infosysa, Sandeep Dadlani.

Infosys je preuzeo dio zaposlenika koji su radili u francuskoj tvrtki Alstom, nakon što ga je kupio General Electric.

Ta indijska IT tvrtka sa sjedištem u Bengaluru nije otkrila koliko je preuzela zaposlenika iz Alstoma. U dva razvojna centra ima mjesta za 180 zaposlenika.

Infosys je također potpisao ugovor s talijanskim Ansaldo Energia, proizvođačem termoelektrana. Pružat će mu inženjerske usluge te će podržavati tu talijansku kompaniju putem razvojnih centara u Karlovcu i Moskvi.

Dva centra za isporuke IT usluga djelovat će kao centri za inženjerske vještine vezane uz turbo strojeve, zrakoplovnu i automobilsku industriju, objavio je Infosys, no nije naveo financijske detalje.

16. travanj 2024 19:01