Poslovna scena
StoryEditor

INsig2 obučava američke policajce digitalnoj forenzici

07. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Stručnjaci za digitalnu forenziku zagrebačke tvrtke INsig2 započeli su ovog tjedna u SAD-u s dvotjednom obukom američkih policijskih istražitelja.

Obuka se održava u sklopu međunarodne konferencije IACIS 2015 koju organizira istoimena organizacija koja okuplja digitalne forenzičare iz cijelog svijeta.

- Vođenje ovakvih obuka koje pohađaju inozemni stručnjaci za digitalnu forenziku samo je još jedna potvrda naše stručnosti iza koje stoje dugotrajan i naporan rad, te vlastito kontinuirano usavršavanje. Trening je u potpunosti prilagođen zahtjevima klijenata, naglasak se stavlja na cjeline vezane za bolju organizaciju i efikasnost digitalnih forenzičkih istraga, kao i detaljno razumijevanje andragoških principa učenja odraslih, rekla je Davorka Foit iz INsig2, voditeljica dvotjednog programa edukacije u SAD-u.

Tokom dvotjednog treninga, američki forenzičari ne samo da će unaprijediti vlastita znanja i sposobnosti, već će naučiti i kako svoja znanja i iskustva stečena u policijskim istragama što efikasnije i brže prenijeti na svoje kolege. Ovaj konkretni trening program samo je jedan dio sveobuhvatnog procesa edukacije namijenjenog digitalnim forenzičarima kojega je kreirao INsig2 kroz svoje 10-godišnje iskustvo u bavljenju digitalnom forenzikom.

30. travanj 2024 06:24