Poslovna scena
StoryEditor

Institut IGH nadzirat će radove na sustavima odvodnje u Zagorju

07. Veljača 2019.

Institut IGH potpisao je ugovor Nadzora nad izvođenjem radova izgradnje kanalizacijskih mreža sustava Zabok i sustava Zlatar, sanacije glavnog kolektora Gornja Stubica – Oroslavje te izgradnje UPOV sustava Zabok i Zlatar, u vrijednosti od 19,17 milijuna kuna bez PDV-a.

Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, a potpisali su ga Mario Mihovilić, direktor Zagorskog vodovoda d.o.o. i Oliver Kumrić, direktor Instituta IGH d.d. ispred zajednice ponuditelja koju čini s parterima Eptisa Adria i Investinženjering.

Očekivano trajanje izvršenja radova koji su predmet nadzora iznosi 50 mjeseci, a nakon završetka izgradnje u znatnoj će se mjeri pridonijeti poboljšanju komunalnog standarda, smanjivanju opasnosti od onečišćenja podzemnih voda, poboljšanju zdravlja, zdravstvenim i ekološkim uvjetima na predmetnom području, očuvanju kvalitete vode rijeke Krapine i drugih vodotoka na njezinom slivnom području.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 478.479.348 kuna bez PDV-a, od čega se 67 posto sredstava financira iz potpore Europske unije.

19. travanj 2024 08:02