Poslovna scena
StoryEditor

Ivan Jandrić novi predsjednik Udruženja banaka HGK

06. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Na Plenarnoj sjednici Udruženja banaka pri Hrvatskoj gospodarskoj komori za predsjednika Udruženja izabran je član Uprave Hypo Alpe-Adria-Banke Ivan Jandrić, na mandat od četiri godine.

Za zamjenika predsjednika izabrani su članica Uprave Hrvatske poštanske banke Dubravka Kolarić i predsjednik Uprave Croatia banke Mladen Duliba.

- Posebno želim istaknuti važnost povezivanja članica Udruženja banaka s malim i srednjim poduzetnicima, tj. članicama ostalih udruženja koja djeluju u okviru HGK, a koja okupljaju poslovne subjekte iz svih grana gospodarstva. U ostvarivanju tog cilja posebnu ulogu imat će novoosnovani Odbor za gospodarstvo, rekao je Jandrić govoreći o aktivnostima Udruženja u 2016. godini.

Pored predsjednika i zamjenika, izabrani su i članovi Vijeća Udruženja, a za poslovnog tajnika imenovan je Krešimir Opić, iz Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK. Na sjednici je osnovan i Odbor za suradnju s međunarodnim financijskim institucijama, putem kojeg će članice Udruženja banaka HGK unaprijediti svoju suradnju sa EBRD-om, Svjetskom bankom i EIB-om, a na sjednici su usvojene izmjene i dopune Poslovnika o radu Udruženja.

06. svibanj 2024 15:20