Poslovna scena
StoryEditor

Jasna Širola i Dubravko-Ante Mlikotić novi članovi Uprave Hypo banke

09. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Na današnjoj sjednici Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Jasnu Širolu i Dubravka-Antu Mlikotića članovima Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Jasna Širola će kao članica Uprave biti nadležna za Operativne poslove te Poslovanje s građanstvom. Karijeru u bankarstvu započela je 1983. godine u Privrednoj banci Zagreb, gdje je između ostalog bila zamjenica izvršnog direktora Sektora informacijske tehnologije, da bi je 1995. godine nastavila kao članica tima koji je osnovao Raiffeisen banku u Hrvatskoj. Tijekom 20 godišnje karijere u Raiffeisen banci obnašala je razne rukovodeće dužnosti, a od 2003. godine je kao članica Uprave (COO/CIO) između ostalog bila zadužena za: Transakcijsko bankarstvo, Upravljanje gotovinom, back office Riznice i Investicijskog bankarstva, Operativne poslove u poslovanju s građanstvom, Kreditna odobrenja, Informacijsku tehnologiju i Nabavu.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te je završila brojne međunarodne i stručne menadžment programe.

Dubravko-Ante Mlikotić će kao novi član Uprave biti zadužen za kontrolu i upravljanje kreditnim, tržišnim i operativnim rizicima te upravljanje portfeljem neprihodujućih kredita. Karijeru je 1995. godine započeo u Hrvatskoj narodnoj banci, gdje je radio u Sektoru nadzora banaka, poslije čega se 1998. godine zapošljava u BNP-Dresdner Bank u čijem je zagrebačkom i bečkom uredu radio na raznim analitičkim i pozicijama vezanima uz upravljanje rizicima te obnašao dužnost direktora Sektora upravljanja rizicima. Godine 2004. prelazi u Zagrebačku banku na poziciju direktora Direkcije odobravanja kreditnih rizika, a 2007. godine u Raiffeisen banci preuzima dužnost izvršnog direktora Sektora Upravljanja kreditnim rizicima. Godine 2012. imenovan je članom Uprave Sberbank Zagreb odgovornim za upravljanje rizicima.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te završio executive MBA program na CBA Business School.

Dobro poznavajući njihovu stručnost, profesionalnost i osobnu predanost sretan sam što Jasna Širola i Dubravko-Ante Mlikotić postaju dijelom našeg tima i što će aktivno sudjelovati u razvoju Hypo banke. Naše buduće aktivnosti karakterizirat će dva ključna smjera; razvoj i poboljšanje kvalitete našeg poslovanja, te povećanje naše učinkovitosti, a novi članovi Uprave aktivno će doprinijeti da budemo uspješni u obje komponente i da ostvarimo zacrtane ambiciozne planove“, izjavio je Mario Žižek, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

28. travanj 2024 23:20