Poslovna scena
StoryEditor

Javna rasprava o novom terminalu ZLZ-a

02. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Ministarstvo zaštite okoliša u postupku je procjene utjecaja na okoliš novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb, pa je donijelo odluku o stavljanju na javnu raspravu te studije.

Tako svi zainteresirani mogu u Gradu Velika Gorica od sljedećeg ponedjeljka 9. srpnja do 7. kolovoza ove godine dobiti Studiju na uvid. Predstavljanje studije održat će se 13. srpnja, a javnu raspravu i predstavljenje studije provodi Velika Gorica. Mišljenja, prijedlozi i primjedbe o Studiji utjecaja na okoliš mogu se upisivati u knjigu primjedbi na mjestu javne rasprave, a pisane primjedbe dostavljaju se do 16. kolovoza.

Vlada je na u veljači ove godine koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb dala francuskom konzorciju Zagreb Airport International Company (ZAIC). Riječ je o 30-godišnjoj koncesiji za izgradnju novog putničkog terminala i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom i pripadajućom infrastrukturom.ZAIC u roku tri godine treba izgraditi terminal za kapacitet od pet milijuna putnika godišnje, ukupna kapitalna ulaganja u prvoj fazi iznose 236 milijuna eura, uz dodatnih 88 milijuna eura za redovito održavanje, a najveći dio radova povjeren je hrvatskim tvrtkama Viaduktu i Zagorje Tehnobetonu.

17. svibanj 2024 20:54