Poslovna scena
StoryEditor

John Gasparac novi predsjednik uprave PwC Hrvatska

12. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

John Mathias Gasparac od 1. listopada 2016. godine dolazi na mjesto predsjednika uprave PwC Hrvatska. Gasparac preuzima tu ulogu od Hrvoja Zgombića koji napušta tvrtku nakon tri godine uspješnog vodstva PwC Hrvatske, tijekom kojeg je poslovanje tvrtke poraslo za 90%. Gasparac je partner s 28 godina radnog iskustva u struci, a trenutno je na poziciji voditelja usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za Hrvatsku.

John Gasparac je započeo svoju profesionalnu karijeru u EY 1988. u Vancouveru u Kanadi. Pridružio se Price Waterhouseu 1997., tvrtki koja je u tom trenutku započela s radom u Hrvatskoj, postavši PwC 1998. Tijekom godina bio je odgovoran za portfelj klijenata koji uključuje neke od najuglednijih tvrtki na hrvatskom, ali i ostalim tržištima regije. U srpnju 2007. godine, John je promaknut u partnera, a kasnije je postao voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za hrvatski ured PwC-a. Tijekom svoje bogate karijere u PwC Hrvatskoj, radio je s nekim od najuspješnijih organizacija u Hrvatskoj, uključujući i Atlantic Grupu, Adris grupu, Agrokor, Hrvatski Telekom, Lukšić grupu, Ericsson Nikola Tesla, Plivu, Končar, Crodux, Hrvatski Nogometni Savez i Molson Coors (Zagrebačka pivovara).

- Imao sam zadovoljstvo biti dio razvoja i rasta PwC Hrvatske od 1997. godine, kao i mnogi moji kolege. Želim izraziti svoju zahvalnost za ogroman doprinos koji je Hrvoje dao PwC-u tijekom vremena provedenog s nama. Stvorili smo fantastične timove u svim odjelima i stekli veliki zamah koji nas gura naprijed. Stoga s velikim entuzijazmom gledam u budućnost, preuzimajući kormilo PwC Hrvatske, rekao je John Gasparac povodom imenovanja na mjesto predsjednika uprave PwC Hrvatska.

18. travanj 2024 14:07