Poslovna scena
StoryEditor

Juraj Hrvačić ipak nije otkrio cijelu istinu

12. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Juraj Hrvačić demantirao je priče o sukobu s Miroslavom Kutlom, te je na proslavi 60. rođendan istaknuo da je cilj daljnje zadržavanje liderskog mjesta.

Iako su mediji proteklih dana puno pisali o sukobu na relaciji Kutle - Hrvačić, osnivač i suvlasnik Narodnog radija te Ante Zagreb demantirao je te natpise. Doduše, rekao je to i prije dva tjedna na konferenciji za medije kada je obećao da će cijelu istinu reći 12. rujna, odnosno danas. No, to se nije dogodilo. Ponovio je samo kako nema sukoba s Miroslavom Kutleom, no iako je najavio da će reći sve o pokušajima preuzimanja Antene Zagreb i Narodnog radija - nije rekao puno.- Između mene i Kutlea nema nikakvih nerješenih stvari. On nije povezan s vlasničkim strukturama i ja nemam nikakav sukob s njim. To su priče konstruirane od konkurencije jer se žele domoći našeg dijela marketinškog kolača. U tim pričama nema ni trunke istine - istaknuo je Juraj Hrvačić.

Pohvalio se da je njegova grupacija lider na radijskom tržištu i da su ovi napadi ciljani. Iako je i sam priznao da je proteklih mjeseci više vremena proveo na ‘ribičiji‘ sada ističe da je napunio baterije i da je spreman za daljnji rad, te se uhvatiti borbe s problemima koje je kriza donijela.- Posljednji smo od medijskih kuća napravili korekcije plaća, a morali smo to napraviti. Naši projekti odlično kotiraju i dosta se konkurenata odlučuje kopirati nas. Nama treba dobra konkurencija da nas tjera da budemo bolji - rekao je Hrvačić djelatnicima koji su se okupili na proslavi rođendana.

Istaknuo je da su vlasnički udjeli u radijskim postajama javno dostupni i da je on vlasnik 50 posto Narodnog radija. Što se tiče Thompsona i Miroslava Rusa vidiljivo je da oni već neko vrijeme nisu u vlasničkoj strukturi Narodnog radija.- Ovo su podmetanja od strane konkurencije. Mi radimo sve transparentno. Sada nakon što sam se odmorio ja ću i dalje biti aktivan ili kao vlasnik ili osnivač ili kao savjetnik. Također moj sin će se aktivirati kao urednik na Anteni - zaključio je Hrvačić.U neformalnom druženju istaknuo je da se nije zasitio medija, te da će svoje udjele prodati jedino ako bude nemoralnih ponuda.

28. travanj 2024 08:28