Poslovna scena
StoryEditor

Kako funkcionira društvena televizija?

19. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Iskon je predstavio danas nove mogućnosti koje su uvedene na njihovoj digitalnoj televiziji.

Najznačajnija novost jest ta da korisnici Iskon TV-a od sada mogu razmjenjivati sadržaje i povezati se u vlastitu društvenu televizijsku mrežu.

Nove značajke Iskonove digitalne televizije predstavili su Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona i Mario Vojvoda, član Uprave za tehniku i informacijske tehnologije u Iskonu. Putem novog sučelja korisnici Iskonovih usluga mogu se povezati u vlastitu društvenu mrežu te međusobno dijeliti televizijske sadržaje, preporučiti prijateljima šo da gledaju ili kupiti film iz Iskonove videoteke te ga pokloniti prijatelju. Kramar i Vojvoda su demonstrirali kako društvena televizija funkcionira tako što su se svaki sa svog televizora uključili u na novo sučelje Iskon televizije i dodali se među kontakte. Kramar je zatim Vojvodi poslao film iz videoteke na poklon. Slanje filmova iz videoteke među korisnicima naplaćuje se korisniku koji šalje film, a dijeljenje televizijskih sadržaja koje korisnici imaju spremljene na snimalici mogu međusobno dijeliti besplatno.

Novo sučelje Iskon.TV-a donosi i nove načine pregledavanja i upravljanja sadržajem. Jedna od novosti je mogućnost snimanja serijala pa korisnici ne moraju snimati jedan po jedan nastavak neke serije. Također kapacitet na snimalici koji je dostupan korisnicima povećava se sa 600 minuta na 1000 minuta. Predstavljena je i mogućnost istovremenog prikazivanja sadržaja na TV ekranu s dva različita kanala, takozvana slika u slici.

Iz Iskona su najavili kako je sljedeći korak u razvoju društvene televizije mogućnost upravljanja televizijskog programa preko mobilnih uređaja koji bi trebali zamijeniti upotrebu daljinskog upravljača te integracija Jumbo sustava na digitalnu televiziju pomoću kojeg bi korisnici mogli uploadati privatne sadržaje poput fotografija na Iskon.TV. Ove inovacije bi trebale biti predstavljene za tri mjeseca.

17. svibanj 2024 04:17