Poslovna scena
StoryEditor

Kaštelanski staklenici porezni dug podmirit će ustupanjem zemljišta

08. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Uprava Kaštelanskih staklenika danas je putem Zagrebačke burze potvrdila da je na sastanku s čelnicima Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) ovaj tjedna iniciran prijedlog osnova financijske konsolidacije te tvrtke i to na način da se porezni dug podmiri ustupanjem dijela zemljišta Kaštelanskih staklenika.

U očitovanju Zagrebačkoj burzi, na tvrdnje iznijete u Slobodnoj Dalmaciji, navodi se da je u utorak, 6. ožujka, održan sastanak između između ravnatelja AUDIO-a Tomislava Bobana i Uprave Kaštelanskih staklenika, a vezano za prijedlog programa financijske konsolidacije i restrukturiranja te tvrtke te odobrenja kratkoročne pozajmice za isplatu zaostalih minimalnih plaća.

Tom je prilikom iniciran prijedlog osnova financijske konsolidacije Kaštelanskih staklenika, na način da se ukupni porezni dug prema Ministarstvu financija - Porezna uprava u iznosu od oko 42 milijuna kuna (glavnica 29,7 milijuna kuna i kamata 12,2 milijuna kuna) na dan 31. prosinca 2011., podmiri ustupanjem dijela zemljišta društva koje se prema odredbama izmjena i dopuna GUP-a Grada Kaštela donesenog 9. veljače 2012. nalazi u zoni IS1 (zona infrastrukturnih sustava u funkciji Zračne luke Split).

Riječ je o zemljištu ukupne površine 80.695 četvornih metara i to na zemljištu pogona Resnik (južno od Zračne luke i površine 17.909 kvadrata) te pogona Kaštela (sjeverno od Zračne luke i površine 62.786 kvadrata).

Vrijednost tog zemljišta, prema procjeni sudskog vještaka za graditeljstvo i procjenu nekretnina, je 5,84 milijuna eura ili oko 44,3 milijuna kuna.

To se odnosi na prijedlog osnova financijske konsolidacije društva, koji će biti moguće realizirati nakon odobrenja većinskog vlasnika Kaštelanskih staklenika, a to je AUDIO, navodi se u očitovanju.

17. svibanj 2024 15:57