Poslovna scena
StoryEditor

Kotka predstavila svoj novi brend ‘Šivanje po mjeri‘

02. Rujan 2016.

Krapinska Kotka od danas u svom portfelju ima novi brend, ‘Šivanje po mjeri‘. Predstavljanju brenda prethodile su studiozne i opsežne pripreme u kojima je ključnu ulogu odigrao Josef Moser, vrsni njemački krojač i modelist za šivanje po mjeri iz minhenske robne kuće Lodenfrey.

Moser, koji je danas na predstavljanju Kotkinog brenda ‘Šivanje po mjeri‘  demonstrirao kako se profesionalno uzimaju mjere za izradu muškog sakoa, bio je angažiran da u Kotki educira majstore-krojače za taj posao. Uzgred, ulogu modela odigrao je osamnaestogodišnji nanbudo majstor Petar Jakopec iz Marije Bistrice, koji se s nedavnog Svjetskog nanbudo prvenstva vratio s tri zlatne medalje. A ako je nekom od starijih čitatelja njegovo ime zazvučalo poznato, to je zato što je Petar unuk istoimenog, pokojnog, dugogodišnjeg direktora zabočke Regeneracije.

Ivica Cerovečki, vlasnik Kotke, dovođenjem je Petra Jakopeca na predstavljanje novog  brenda želio ukazati na to kako se i u Hrvatskom zagorju mogu pojaviti ljudi koji su u stanju stvoriti najvišu svjetsku klasu u onome čime se bave. I drugi mu je gost bio iz ‘zlatne‘ klase – vinar Boris Drenški, vlasnik vinarije Bodren, te osvajač brojnih svjetskih nagrada za vino, među kojima su i dva zlatna Decantera.

Ulaskom u segment šivanja po mjeri, Kotka u prvom redu želi značajnije povećati svoju prisutnost na hrvatskom tržištu muških odijela. Sada, naime, Kotka godišnje proizvede oko 170 tisuća visokokvalitetnih muških odijela od čega se gotovo sve izvozi na europsko tržište, uglavnom u Njemačku. Na domaćem se tržištu proda svega oko dvije tisuće odijela. Da bi se prodaja u Hrvatskoj povećala,  Kotka je preuredila svoju trgovinu preko puta tvornice u Krapini, koja je također danas ponovno otvorena.

25. travanj 2024 18:10