Poslovna scena
StoryEditor

Lukovićev odlazak - početak nove bankarske ere

30. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Odlazak šefa najmoćnije banke u Hrvatskoj Franje Lukovića bio je tek kuloarska teza, baš kao i prije tri godine uoči još jednog mandata, kada se također spekuliralo o takvom scenariju.

Sve dok iz banke, potpuno neuobičajeno za hrvatsku poslovnu praksu, prošlog petka nisu poslali priopćenje da je ‘u tijeku redoviti proces konzultacija i priprema za imenovanje Uprave Zagrebačke banke‘. Čuđenje je tim veće što je priopćenje odaslano cijelu godinu prije isteka mandata. Takvo što u Hrvatskoj se u pravilu ne događa, tim više što tako dugo razdoblje, ostavlja prostora za unutarnje frakcijske borbe, no možda je to razlog što Lukovićev odlazak u većini medija ipak nije dobio značajan prostor. 

Gordana Gelenčer je pak u novom broju Lidera analizirala što donosi era poslije Lukovića, koji su razlozi odlaska i pobrojala karakteristike njegova vodstva Zagrebačke banke. Više o životu najdugovječnjeg bankara, ali i njegovim mogućim nasljednicima pročitajte u novom broju Lidera.

U ovotjednoj rubrici Lik i djelo Jasmina Trstenjak piše o Krešimiru Ružđaku, direktoru Konsolidatora, tvrtke koja je dala obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju Dalekovoda kojom postaje 75-postotni vlasnik ove kompanije.

O njegovu profesionalnom putu i reputaciji  više pročitajte u našem sutrašnjem izdanju.

Tužnu priču o domaćim lukama donosi pak Alan Eder. I Rijeka i Pleso i Vukovar zaostaju za regionalnim konkurentima, no ulazak u EU mogao bi biti impuls za razvoj teretnog prometa.

Osim toga, novi broj Lidera donosi poduzetničku priču Petra Šimića, direktora Primacošpeda, feljton o Vitaliju Kličku, kao i novu lekciju iz brandiranja, a tu je i poseban prilog Trendovi u telekomunikacijama.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

29. travanj 2024 17:58