Poslovna scena
StoryEditor

Mario Henjak novi predsjednik Uprave Sberbank

06. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Mario Henjak, član Uprave Sberbank d.d. za pravne osobe i financijska tržišta, imenovan je od strane Nadzornog odbora novim predsjednikom Uprave Sberbank d.d. Dosadašnja predsjednica Uprave Andrea Kovacs-Woehry preuzet će dužnost starije savjetnice predsjednika Uprave u središnjici Sberbank Europe u Beču. Kao iznimna stručnjakinja za bankarstvo i tržišta u CEE regiji, Andrea će značajno doprinijeti upravljanju poslovanja s građanima grupacije te strateškom upravljanju.

Uprava Sberbank d.d. dodatno će biti osnažena još dvojicom novih članova. Holger Peter Stupar, prethodno direktor Sektora upravljanja kreditnim i strateškim rizicima u Erste Bank Srbija, imenovan je od strane Nadzornog odbora članom Uprave za upravljanje rizicima Sberbank d.d. Csaba Soós, prethodno član Uprave Sberbank Slovačka, trebao bi postati novi član Uprave za poslovanje s građanima Sberbank d.d.

Za sve promjene u Upravi potrebne su prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke.

Mario Henjak je poziciju člana Uprave odgovornog za poslovanje s pravnim osobama odnosno korporativnim klijentima Sberbank d.d. preuzeo prije tri godine. U Sberbank je došao iz Banke Koper Slovenija, članice Intesa Sanpaolo grupe, gdje je od 2010. godine bio član Uprave zadužen za poslovnu mrežu - poslovanje s građanima, obrtnicima te malim i srednjim poduzećima. Četiri godine prije bio je član Uprave za poslovanje s malim i srednjim poduzetnicima u PBZ-u, članici Intesa Sanpaolo grupe. Mario je magistar ekonomskih znanosti, a završio je i International Executive Program INSEAD-a.

Holger Peter Stupar u Sberbank d.d. dolazi nakon 19 godina rada u grupaciji Erste Bank. Tijekom karijere u Ersteu radio je u Austriji, Češkoj, Hrvatskoj i Srbiji. Holger je bio na različitim upravljačkim i nadzornim pozicijama u području poslovanja s pravnim osobama i upravljanju rizicima. Do nedavno je bio direktor Sektora upravljanja kreditnim i strateškim rizicima te je bio zadužen za restrukturiranje i naplatu spornih potraživanja u Erste banci u Srbiji. Holger je diplomirani ekonomist Sveučilišta u Beču te ima MBA diplomu Carlson School of Management iz SAD-a.

Csaba Soós dolazi u Sberbank 2014. godine, kada je imenovan članom Uprave za poslovanje s građanima u Sberbank Slovačka. Prije toga Csaba je radio u ruskoj GE Money Bank kao direktor prodaje te kao član Uprave Raiffeisen Bank u Mađarskoj zadužen za poslovanje s građanima, osobno bankarstvo te male i srednje poduzetnike. Csaba je diplomirani ekonomist sa završenim magisterijem prava i MBA diplomom Manchester Business School.

18. travanj 2024 18:42