Poslovna scena
StoryEditor

Marko Pipunić i dalje ne bi prodao osječku šećeranu

07. Kolovoz 2016.

Tvornica šećera Osijek neće ići na prodaju, poručuje Marko Pipunić, vlasnik Termes grupe čija je šećerana članica. Nakon što je francuska grupa Cristal Union, jedan od vodećih europskih proizvođača šećera, alkohola i bioetanola, kupila 17-postotni udio u Viro tvornici šećera od većinskog vlasnika Marinka Zadre, po kuolarima su se počele spominjati i priče da će najvjerojatnije Pipunić potražiti kupca. No on je takvu mogućnost rezolutno odbacio.

– To nije istina. Niti smo koga zvali, niti je nas itko kontaktirao u vezi s time. Ako netko bude poslao ponudu, razmotrit ćemo je – poručio je Pipunić.

Podsjetio je da priče o pokušaju prodaje šećerane traju od trenutka kada je postao njezin većinski vlasnik 2010., ali jedino što se može reći je da se u proizvodnju šećera kontinuirano ulaže. Rekao je kako ne samo da u Termes grupi ne razmišljaju o prodaji, nego im je sad najvažnije kako osigurati što kvalitetniju šećernu repu sa što većim prinosom. U prilog tome ide i podatak da je za ovu godinu ugovorena sjetva šećerne repe na 7500 hektara, što je za 20 posto više nego lani, a od toga je 1500 hektara u inozemstvu. Pipunić je još u ožujku na sastanku s kooperantima poručio da ‘ako eventualno i dođe do gašenja šećerana u Hrvatskoj, osječka će sigurno biti zadnja‘.

29. travanj 2024 17:33