Poslovna scena
StoryEditor

Milanović posjetio novi Vindijin pogon vrijedan 3,5 milijuna eura

27. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Premijer Zoran Milanović danas je posjetio najnovije Vindijine proizvodne linije u Varaždinu u koje je tvrtka uložila 3,5 milijuna eura. Generalni direktor Dragutin Drk sa svojim suradnicima premijeru je pokazao kompletno postrojenje na toj lokaciji.

Posljednjom proizvodnom linijom tvornice Vindija Vivis za procesnu pripremu, punjenje svježeg sira i sirnih namaza, Vindija je zaokružila investicijski ciklus u mliječnom segmentu vrijedan 25,1 milijuna eura. Nova tvornica prostire se na 4.700 kvadratnih metara proizvodnog prostora opremljenog prema visokim građevinskim, tehnološkim, higijenskim i ekološkim standardima za prehrambenu industriju kakvi važe u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Kako je rečeno, unatoč teškim gospodarskim uvjetima Vindija nastavlja svoj rast i razvoj kojim doprinosi dobrobiti lokalne zajednice, ali i nacionalnom gospodarstvu u cijelosti.

Sam premijer je iznimno zadovoljan prezentiranim.

- Vindija je jedna od naših najačih kompanija u ovoj industriji, te su ova postrojenja na europskoj razini. Sada djelujemo na novom europskom tržištu i to je nova utakmica za sve naše proizvođače. Mi imamo kvalitetne proizvode koji su konkurentni po tome, ali treba sad odigrati i drugu utakmicu kako se izboriti za poziciju na tom velikom tržištu. Kvalitetu sigurno imamo – rekao je Milanović.

Dragutin Drk istaknuo je da su od 1998. godine kada su preuzeli tvornicu na toj lokaciji uložili preko 40 milijuna eura.

- Trudimo se podizati kvalitetu i na taj način biti konkurentni na tržištu europske unije. To je nova bitka, kao što i premijer kaže, a mi sad moramo napraviti korak više kako bi nas prepoznali i van granica Hrvatske – rekao je Drk.

Osvrnuo se premijer i na statistiku koja pokazuje pad proizvodnje mljeka u Hrvatskoj za 20 posto, te izrazio zabrinutost zbog tog trenda. Ali istaknuo je da će na tržištu sada preživjeti najkvalitetniji i najbolji. Resorni ministar Tihomir Jakovina dodao je da će rezultati reforme uskoro pokazati rezultate.

- Pokrenuli smo reforme koje imaju za cilj zaustaviti negativne trendove. Na svaki dopušteni način pokušat ćemo pomoći famerima, ali više neće biti poticaja kakve smo imali do sada i na to se moramo priviknuti – istaknuo je Jakovina.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE

17. svibanj 2024 15:23