Poslovna scena
StoryEditor

Milanović: RALU logistika je most koji spaja Hrvatsku sa svijetom

06. Listopad 2015.

[gallery columns="5" ids="226676,226677,226678,226679,226680,226681,226682"]

Oni koji vladaju logističkim uslugama vladaju europskim tržištem. Danas smo dobili most koji spaja Hrvatsku sa svijetom. Ovo je put kojim Hrvatska mora ići

Tako je danas izjavio premijer Zoran Milanović prilikom svečanog otvaranja novog logističko - distributivnog centra RALU logistike smještenog u poslovnoj zoni Dragošićka u Rugvici nadomak Zagreba.

Taj novi centar sastoji se od skladišta površine 11.500 metara kvadratnih, te pratećih objekata za održavanje vozila površine 1.500 metara kvadratnih koji bi tvrtki trebali osigurati vlastitu infrastrukturu za pružanje najkvalitetnije moguće logističke usluge u hladnom lancu Hrvatske.

– Ponosan sam i sretan što sam dosadašnjim investicijama U RALU Logistiku stvorio priliku za zapošljavanje više od 550 djelatnika. Ja sam samo vizionar, a djelatnici tvrtke su ti koji su sve realizirali. No, izgradnjom ovog centra posao nije završen pošto pravi izazovi tek dolaze. RALU Logistika je ovim projektom okrenula novu stranicu u svojoj povijesti – izjavio je ovom prilikom Luka Rajić, vlasnik RALU Logistike, te dodao kako je izrazito zadovoljan suradnjom s državnim institucijama i Vladom premijera Milanovića.

Gradnja centra financirana je u potpunosti privatnim kapitalom Luke Rajića, a ovom investicijom od 150 milijuna kuna ukupan iznos njegovih ulaganja u RALU Logistiku premašuje 400 milijuna kuna. Takve investicije posebno je pohvalio premijer Milanović.

– Umjesto američkih obveznica koje bi mu osiguravale sigurne prihode, Luka Rajić se odlučio uložiti svoj novac u konkurentno tržište i pomoći hrvatskom gospodarstvu - rekao je Milanović.

Otvorenje ovog logističko-distributivnog centra trebao bi biti značajan iskorak prema ostvarenju vizije tvrtke, a to je kako je rekao predsjednik Uprave RALU Logistike Zvonimir Šćurec, ’biti vodeći nezavisni dobavljač integrirane logističke usluge u hladnom lancu u jugoistočnoj Europi’.

28. travanj 2024 23:14