Poslovna scena
StoryEditor

Mršić: Sačuvajte nešto novca za dionice Podravke

18. Listopad 2012.

Zajednička konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije koja je danas započela u Rovinju okupila je oko 350 sudionika domaće i regionalne financijske industrije, a tema dvodnevne konferencije je ‘Izazov promjene: budućnost financijskih tržišta‘.

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić izrazila je zadovoljstvo udruživanjem konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije, a vjeruje kako će ona prerasti dosadašnje okvire i profilirati se u događaj od šire važnosti. Sudionici konferencije uz ostalo će raspravljati o idejama koje će doprinijeti razvoju tržišta kapitala.- Naša ekonomija više od 20 godina kontinuirano prolazi kroz promjene koje istodobno stvaraju otpor. Stoga će se na konferenciji raspravljati o tome koje su to promjene i otpori te kako mi kao financijska industrija možemo doprinijeti da se otpor smanji - istaknula je Gažić.

Po njenim riječima, ulazak Hrvatske u EU odrazit će se na naše tržište kapitala te stoga Zagrebačka burza i u tom segmentu očekuje velike promjene i radi na novim pravilima, a i druge sudionike na tržištu očekuju promjene i konkurencija i na to moraju biti spremni.U uvodnom dijelu konferencije, Zagrebačka burza dodijelila je nagrade članovima Burze koji su u protekloj godini ostvarili najbolje promete - nagrada za najbolji promet dionicama, obveznicama i ukupna promet pripala je Interkapital vrijednosnim papirima, a za trgovanje dionicama nagrađene su i Zagrebačka banaka i Erste Bank.

Hrvatskom telekomu pripala je pak prva nagrada Zagrebačke burze i Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s ulagačima. Drugu nagradu dobila je Podravka, dok je treća nagrada pripala Viru.Primajući nagradu za koprivničku kompaniju, predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić je, uz napomenu kako zbog pravila burze ne može govoriti o detaljima, najavio kako će uskoro uslijediti dobre vijesti iz te kompanije.- Sačuvajte nešto novca za dionice Podravke - poručio je Mršić na konferenciji.Radni dio konferencije, koju organiziraju Zagrebačka burza i Udruženje društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava te Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, otvorio je predsjednik Upravnog odbora i osnivač Baader banke Uto Baader izlaganjem o globalnom makroekonomskom okruženju.

16. travanj 2024 14:34