Poslovna scena
StoryEditor

Mudrinić danas postaje predsjednik HUP-a

25. Rujan 2012.

Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma danas će, prema neslužbenim informacijama, postati i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca.

S početkom u 15 sati održava izbor za Izvršni odbor i predsjednika HUP-a, a jedini kandidat za čelnu funkciju je Mudrinić. Kako stoji u obavijesti HUP-a, na temelju prijedloga Nominacijskog odbora bit će izabrano šest članova izvršnog odbora i novi predsjednik Udruge čime se završava četverogodišnji mandat Izvršnog odbora te privremeni mandat obnašatelja dužnosti predsjednika HUP-a Ivana Milolože.

Kako se može neslužbeno saznati, među HUP-ovcima je bilo teško naći kandidata koji bi htio preuzeti funkciju predsjednika jer se nitko nije želio petljati i u to kad imaju dovoljno problema u vlastitim tvrtkama. Osim toga, riječ je o poziciji na kojoj bi se, po logici stvari, ponekad trebalo i zamjeriti Vladi što također malo kome odgovara. Pretpostavlja se, stoga, da će i Mudrinić zauzeti blaži stav prema vladajućima.

U svakom slučaju, HUP bi nakon današnjeg izbora trebao imati jakog čelnika iza kojeg stoji velika kompanija. Iako se neko vrijeme tražio netko tko nije ni bankar ni ‘eksponent stranog kapitala’, nije bilo puno izbora. Branko Roglić koji je figurirao kao izgledni kandidat je odbio ponudu, a Ivan Miloloža je prihvatio samo privremeno obnašanje te dužnosti. Ranije se među kandidatima spominjao Domagoj Ivan Milošević koji je u međuvremenu otišao u politiku te Matko Bolanča koji više nije predsjednik Uprave Plive Hrvatska.

16. travanj 2024 09:17