Poslovna scena
StoryEditor

Na pumpu za električne automobile zalutao tek jedan stranac

09. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

U srpnju 2011. godine ispred Instituta Hrvoje Požar u Savskoj ulici u Zagrebu otvorena je prva pumpa za automobile na električni pogon.

Kako saznaje Lider do danas je samo jedan stranac pitao može li doći i ‘natankati‘ svoje vozilo, ali su mu rekli da mu je bolje da učini u hotelu u kojem je odsjeo jer bi u protivnom morao ostaviti auto čitavu noć ispred instituta. 

Osim tog slučaja, jedino vozilo koje koristi tu pumpu je od samog instituta, a radi se o Citroenu Zero. Za razlog zašto je to tako u Hrvoju Požaru kažu da trenutno u Hrvatskoj nema električnih automobila pa stoga nema ni interesa. Hoće li se promijeniti ta situacija pokazat će budućnost, a eventualna veća potreba mogla bi se pokazati ukoliko započne masovna proizvodnja električnog automobila DOK-inga. Drugi proizvođač vozila na struju je Rimac, ali njemu je predaleko da bi došao iz Svete Nedelje. Sam trošak se kreće od sedam do deset kuna za 100 kilometara, a razlika ovisi napaja li se preko dana ili po noći kada je struja jeftinija.

04. svibanj 2024 10:06