Poslovna scena
StoryEditor

Najezda prevaranata: 20 znakova za prepoznavanje sumnjivog partnera

15. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Zovete telefonom tvrtku od koje potražujete novac, javlja vam se operater izgovarajući ime druge tvrtke. Šaljete mail koji vam se vraća jer ta adresa više nije u funkciji. A onda doznate da ste izgubili novac koji ste potraživali. Poznat scenarij?

Predstečajne nagodbe otvorile su nove kanale za poslovne prijevare, no rizik od varalica sve je veći i u drugim poslovnim transakcijama. Da biste izbjegli sve maštovitije prevarante iz zemlje iz inozemstva, u četiri oka i na internetu, trebate na virjeme prepoznati sumnjivca, a u novom broju Lidera okrivamo kako.

Hrvatska metropola u kojoj je četvrtina maloprodaje robe široke potrošnje, postala je vrući teren. Tržište trgovine pod udarom je dvaju velikih događaja – deinvestiranja Konzuma i rasprodaje prostora stare zagrebačke trgovačke tvrtke Dione. Tko će iskoristiti priliku u Zagrebu: Tommy, Gavranović, Lonia, Metss ili KTC doznajte u novom broju Lidera.

Mantra o očuvanju radnih mjesta sustavom predstečajnih nagodbi očito je izraubana. Novi financ ministar Boris Lalovac ima novu – naplatiti maksimalno, u što bržem roku. O sudbini rpedstečajnih nagodbi, namjeravama Ministarstva i trenutnoj situaciji pročitajte u analizi Gordane Gelenčer.

Vlasnica konzultantske tvrtke Logička matrica Renata Šeparović Petak otkrila nam je kako suradnike obrazuje tako da jo jednom mogu postati konkurencija jer vjeruje da je za povećanjem kvalitete tržišta savjetovanja o fondovima EU ključno dijeliti informacije. Njen recept za uspješan biznis potražite u priči Kate Pranić.

O poslovanju i planovima Tomislava Debeljaka u DIV-u i Brodosplitu piše Matilda Bačelić, a donosimo i razgovor s Boranom Lončarićem iz GDi Grupe.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

29. travanj 2024 09:37