Poslovna scena
StoryEditor

Nextbike sustav u Zagrebu gasi se zbog zimske pauze

10. Prosinac 2015.
Piše:
Ato Markin

Sustav javnih bicikala u Zagrebu gasi terminale i sprema bicikle na skladište. Zimska pauza uobičajena je u svim gradovima u Europi pa tako i u Zagrebu zbog godišnjeg servisa bicikala te nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Jučer je i službeno završila nextbike sezona bicikliranja u Zagrebu. Tijekom 2015. godine nextbike sustav javnih bicikala širenjem broja novih gradova doživio je pravi procvat. Svjetskom društvu pametnih gradova budućnosti ove godine pridružili su se Šibenik, Gospić, Slavonski Brod te Karlovac s pilot projektom. Sustav u Zagrebu dobio je nekoliko novih lokacija te tako olakšao kretanje gradom svim Zagrepčanima i njihovim posjetiteljima. Kako javljaju iz tvrtke, Sustav javnih bicikala sljedeće godine dolazi i u Vukovar.

Prema najavama iz tvrtke, tijekom trajanja zimske pauze napravit će se godišnji servis bicikala kako bi iskustvo vožnje biciklom bilo jednako ugodno kao do sada.

- Uz udobnost i kvalitetnu opremu, iznimno je važna i sigurnost biciklista na koju je Nextbike pazio tijekom cijele godine, poručuju iz tvrtke.

Prvi planovi za 2016. godinu podrazumijevaju proširenje i nove lokacije za Sustav javnih bicikala u Šibeniku, Zagrebu te otvaranje sustava u Vukovaru.

Trenutno nextbike sustav u cijeloj Hrvatskoj broji 160 bicikla i 30 stanica. Više od 8.200 registriranih nextbike korisnika prešlo je oko 280.000 kilometara, ostvarilo 120.000 najmova i smanjilo emisiju CO2 za čak 80 tona. Ove brojke najbolja su potvrda da su bicikli potrebni suvremenim hrvatskim gradovima te neodvojivi dio javnog gradskog prijevoza. Uz brojne prednosti za korisnike, važne su prednosti i za grad i društvo u cjelini.

24. travanj 2024 03:57