Poslovna scena
StoryEditor

Nikola Dujmović predsjednik Udruženja za IT HGK

16. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Nikola Dujmović jednoglasno je izabran za predsjednika Udruženja za IT HGK na Skupštini Udruženja za IT održanoj 15. prosinca

Time je Dujmović naslijedio dosadašnjeg predsjednika Antu Mandića, predsjednika Uprave IN2 grupe.

- Donedavno sam bio oštar protivnik Komore, ali sam putujući svijetom u raznim gospodarskim delegacijama, shvatio da Komora mora postojati jer je reprezentant tvrtki. Naš je zadatak boriti se s državnom upravom za poboljšanje stanja u gospodarstvu. Bit će heroj onaj tko samo ukine bizarne zakone koje je državna uprava donijela, izjavio je Nikola Dujmović, predsjednik Uprave zagrebačke informatičke tvrtke SPAN, nakon što je izabran za novog predsjednika Udruženja za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore.

Predstavnike članica Udruženja okupljene na Skupštini pozdravio je potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš koji je govorio o važnosti informatičke djelatnosti za ukupno gospodarstvo. Također, pozvao je članice Udruženja da svojim prijedlozima nastave i dalje doprinositi radu Komore.

Skupština je izabrala i četvoro dopredsjednika Udruženja: Ameru Zulić Vrabec iz IN2 grupe, Plamenka Barišića, predsjednika Uprave tvrtke King ICT, Tomislava Bronzina, direktora tvrtke Citus, i Matu Krpana, predsjednika Uprave tvrtke mStart. Izabrano je i novo Vijeće Udruženja, u kojemu su, uz predsjednika te dopredsjednike, i Mladen Baranek (Miadria), Željan Rikalo (Holobit), Zoran Spoja (Micro process), i Ivan Vidaković (Microsoft Hrvatska).

Potvrđeno je i članstvo u Vijeću Andreja Levenskog (Pandora studio), predsjednika Grupacije za računalne igre Udruženja, te predsjednika Strukovnih skupina za IT koje djeluju pri županijskim komorama u Puli, Rijeci i Osijeku.

Na Skupštini je prihvaćen i novi Poslovnik Udruženja za IT HGK. Udruženje za IT okuplja i predstavlja sve tvrtke koje su u Hrvatskoj registrirane za informatiku kao osnovnu djelatnost.

30. travanj 2024 04:25