Poslovna scena
StoryEditor

Niskobudžetni letovi iz Zagreba spali na dva sitna slova

31. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Izbjegavaju li low cost kompanije Zračnu luku Zagreb od kada su je preuzeli francuski koncesionari na čelu s Brunom Mazurkiewiczom?

Trenutačno od niskobudžetnih kompanija u Zagreb slijeću samo Germanwings, koji je u grupi Lufthansa i cijene su njegovih karata neznatno jeftinije od prosječnih, te Flydubai, sa samo dva leta tjedno za Dubai.

Lani je Zagreb napustio Wizzair.

– Međunarodna zračna luka Zagreb nudi jedino visoke troškove i ništa drugo. Jednostavno ne možemo to pratiti u sklopu svojega poslovnog modela te do daljnjega nećemo letjeti iz Zagreba. O planovima moći ćemo razgovarati kada se drastično snize troškovi – rekao nam je Daniel de Carvalho iz Wizzaira.

No u Zračnoj luci tvrde drugačije: – U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb tijekom cijele godine prometuju niskobudžetne kompanije Germanwings i Flydubai, a u ljetnom redu letenja, odnosno tijekom ljetne sezone još prometuju i niskobudžetni Norwegian Air Shuttle i Vueling. Međunarodna zračna luka Zagreb sustavno radi na povećanju broja linija i destinacija. U skladu s tim aktivnostima u primjeni je i novi program poticaja zrakoplovnim kompanijama za uspostavu novih linija i otvaranje novih destinacija ili povećanje frekvencije na već postojećim linijama. 

14. svibanj 2024 14:09