Poslovna scena
StoryEditor

Nivea povećala dobit za više od 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani

04. Studeni 2015.

Njemački proizvođač proizvoda za njegu kože Nivea Beiersdorf u srijedu je izvijestio da je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci povećao dobit više od 20 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine te sada za cijelu poslovnu 2015. godinu prognozira značajan rast profitne marže.

U devetomjesečnom razdoblju zaključno s rujnom dobit nakon oporezivanja porasla je 21,5 posto prema istom razdoblju prošle godine, na 514 milijuna eura, pokazalo je u srijedu objavljeno poslovno izvješće tvrtke Beiersdorf, dugi niz godina prisutne i u Hrvatskoj. Operativna dobit odnosno dobit prije kamata i poreza (EBIT) u istom je razdoblju uvećana 23,4 posto, na 750 milijuna eura. EBIT marža poboljšana je na 14,9 posto, s lanjskih 14,2 posto.

Prihodi toga diva u industriji proizvoda za njegu kože u prvih su devet mjeseci porasli za 6,8 posto, na 5,04 milijarde eura. Organski prihodi na razini grupe povećani su za 2,7 posto, pokazalo je financijsko izvješće za prvih devet mjeseci. U prognozama iz Beiersdorfa navode da očekuju da će im prihodi na razini grupe porasti između tri i četiri posto u financijskoj 2015. godini, dok bi EBIT marža trebala značajno premašiti prošlogodišnju razinu. Dosad su za ovu godinu prognozirali rast prihoda u rasponu od tri do pet posto i tek blago povećanje EBIT marže.

20. travanj 2024 03:58