Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

04. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Moćne žene nisu u većini u poslovnom i političkom miljeu, ali jesu utjecajne. U hrvatskoj su bankarskoj industriji, primjerice, od trideset banaka na čelu njih četiri, a u njihovim upravama sjede 24 žene.

Dakle, možda jesu mala skupina, ali moćna su pokretačka sila koja poslovni put gradi na malo drugačijem pristupu, bio on utemeljen na ženskoj prirodi ili odgojnom uzorku. U novom broju Lidera otkrivamo 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa najavljujući tako i današnji Liderov susret „Žene u biznisu 2014.“

Pišemo i o vječnoj temi rivaliteta Zagreba i Beograda koji su preblizu su da bi se drastično razlikovali u svojim potencijalima. Nekim investitorima možda više odgovara grad ‘kockara‘, koji nudi niži porez i cijenu rada, a nekima grad s prizvukom Europe, koja simbolizira stabilnost i transparentnost, piše Željka Laslavić i otkriva koje su prednosti jednog i drugog grada u borbi za status regionalnog sjedišta.

Pevec, Zdenka, Dalekovod… Tvrtke koje su dotakle dno izvukle su se kada je promijenjena vlasnička struktura. Djelomično zbog svježeg novca koji je u njih unio novi vlasnik, ali još više zbog realnijeg sagledavanja poslovanja koje je sa sobom donio. No mnogim tvrtkama kojima je prihvaćen predstečajni plan restrukturiranja i dalje prijeti stečaj. Jedan od ključnih razloga je taj što su u većini njih ostali na čelu ljudi koji su tvrtku i doveli u takvo stanje, zaključuje Edis Felić u tekstu o uspješnim restrukturiranjima posrnulih tvrtki.

Predstavljamo i izdavačku kuću Fraktura i njenog vlasnika Seida Serdarevića, donosimo razgovor sa članicom Uprave PBZ-a Andreom Pavlović, te izvještaj sa prošlotjedne Liderove konferencije o nabavi. U bloku iz svijeta možete čitati o smrti ruskog projekta Južni tok, te o Rothschildu, imperiju koji će izvesti Agrokor na Londonsku burzu.

U novom broju donosimo prilog „Društveno odgovorno poslovanje“, te novi broj Lider Trenda.

27. travanj 2024 03:40