Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: Hvala, Putine! Ameri dolaze, oni će se brinuti za Hrvatsku

27. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Hvala, predsjedniče Putine, što dovodite američke investicije u Hr- vatsku! Naša bi zemlja mogla profitirati jer sve što SAD proklamira nije radi nas, već protiv vas.

SAD smatra Hrvatsku ključnom geostrateškom europskom točkom u zaustavljanju ruske ekonomske ekspanzije. Otvara se mnogo projekata, ponajprije u globalno najosjetljivijem, profitabilnom energetskom sektoru. Mogućnosti za jači ulazak američkog kapitala u uslugama su i IT-u. Tako će nas SAD (opet) braniti, a pomalo i hraniti, bez obzira na našu nesposobnost da uspostavimo poželjno investicijsko ozračje, piše Jasmina Trstenjak.

50 nijansi sive ekonomije naziv je teme tjedna iz pera Željke Laslavić i Mire Soldića. Fuš je, kao što svi znamo, najveći biznis u Hrvatskoj, koji na godinu uprihodi sto milijardi kuna! Gotovo još jedan proračun klizi kroz rupe u propisima, bez obzira na svu fiskalizaciju i porezni pritisak. Ipak, Vlada ima originalan recept: pustiti cijelo gospodarstvo da padne, pa će u skladu s tim izblijedjeti i njegova siva nijansa. Ako nema posla, nema ga ni za koga.

Hrvatski ‘kralj brašna‘ Hrvoje Filipović ugodno je iznenadio domaće tržište kapitala. IPO-om Granolija na tržištu kapitala planira prikupiti između 90 do 130 milijuna kuna, a pritom želi ostati većinski dioničar pa bi novi institucionalni ulagači, mahom fondovi, mogli steći do 40 posto dionica, možete čitati u tekstu Matilde Bačelić.

U novom broju Lidera možete pročitati i razgovor s Andy Bagnallom, članom Uprave Udruge britanske industrije  koji tvrdi kako Europska unija treba postati najkonkurentnije mjesto kako bi mogla privući nova ulaganja iz cijeloga svijeta. Pišemo i o nacrtu rezolucije Europarlamenta čija je namjera smanjiti dominaciju najpopularnije američke internetske tražilice Googlea izdvajanjem usluga poput Gmaila ili Youtubea, kao i o tome kako će se ime legendarnog glazbenika Boba Marleya naći na liniji proizvoda od kanabisa, od marihuane pa sve do kozmetike.

29. travanj 2024 18:32