Poslovna scena
StoryEditor

Novi vlasnik Trigranita ne odustaje od gradnje turističkih objekata na Čiovu

06. Prosinac 2015.

TPG Real Estate, globalna američka investicijska tvrtka, ovog je tjedna preuzela najvećeg developera u zemljama Srednje i Istočne Europe, tvrtku Trigranit Development Corporation, sa sjedištem u Budimpešti.

Trigranit ima svoju tvrtku i u Hrvatskoj, Trigranit Zagreb d.o.o., poznatoj po projektu gradnje Arena Centra. Tom akvizicijom TPG je preuzeo ime i čitav portfelj Trigranita, ali ne i Arena Centar, čiji je 50-postotni udio Trigranit prije pet godina prodao američkoj nekretninskoj grupaciji Heitman.

TPG će u Hrvatskoj preuzeti Trigranitov projekt gradnje turističkih objekata na Čiovu, za čiju je realizaciju navodno spremna sva dokumentacija. Riječ je o investiciji vrijednoj 80 milijuna eura, koja obuhvaća hotel najviše kategorije sa 120 soba kojim bi trebao upravljati neki poznati svjetski menadžmentski lanac, 108 luksuznih apartmana i 15 luksuznih vila. Glavni pokretač razvoja tog projekta bit će gradnja mosta koji bi Čiovo spajao s kopnom. Taj projekt sada vode Árpáda Töröka, izvršni direktor Trigranita, i Gyula Ágházi, financijski direktor i za pretpostaviti je da TPG ima i daljnje ambicije u hrvatskom turizmu.

Tom velikom akvizicijom Trigranit će se podijeliti u timove, jedan dio ostaje s Arena Centrom, a drugi prelazi u novu tvrtku koja će se navodno zvati samo Granit. S obzirom na to da je globalno TPG u Trigranitu zadržao na pozicijama sve top-menadžere, za očekivati je da se ni u Hrvatskoj mnogo toga neće mijenjati, odnosno da će poslovanje u Hrvatskoj i dalje voditi Davor Štern.

30. travanj 2024 18:55