Poslovna scena
StoryEditor

Operatori će plaćati naknade korisnicima ako prekorače rokove

28. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

HAKOM je donio novi Pravilnik o prenosivosti broja u kojem se radi postizanja bržeg i jednostavnijeg postupka promjene operatora uz zadržavanje postojećeg telefonskog broja uvode naknade koje će operatori biti obvezni plaćati korisnicima.

Kako je priopćeno iz HAKOM-a, ukoliko se postupak promjene operatora ne provede zajedno s prijenosom (zadržavanjem) telefonskog broja u vrijeme koje je dogovoreno između korisnika i novog operatora, operator koji je odgovoran za kašnjenje postupka će korisniku morati isplaćivati naknadu u iznosu od 10 kuna za svaki započeti sat nepravovremenog prijenosa broja po zahtijevanom broju.

- Uvjeti i rokovi isplate naknada detaljno su propisani Pravilnikom. Na ovaj način HAKOM želi potaknuti operatore da ne kasne sa poduzimanjem svih potrebnih radnji i procedura koje su neophodne da bi korisnik promijenio operatora i uz to zadržao postojeći telefonski broj. Ova obveza uvedena je radi usklađenja s propisima EU, a počet će se primjenjivati 30 dana nakon što novi Pravilnik stupi na snagu - kažu u HAKOM-u. Korisnici će ujedno osim besplatne poruke koja ih u pokretnoj mreži obavještava da je broj kojeg pozivaju prenesen u neku drugu mrežu istu obavijest sada moći besplatno zatražiti od svog operatora i u nepokretnoj mreži.

26. travanj 2024 01:27