Poslovna scena
StoryEditor

Ostvarite poticajno okuženje za samozapošljavanje ostvarivanjem vlastitih poslovnih ideja

12. Travanj 2016.

Riječka gradska uprava objavila je javni poziv za ulazak šeste generacije u "Startup inkubator", koji će biti otvoren od 13. travnja do 8. svibnja, a nova generacija počet će raditi polovicom svibnja, najavili su u utorak na konferenciji za novinare predstavnici riječke gradske uprave i "Startup inkubatora".

"Startup inkubator" namijenjen je studentima, mladima i timovima do 29 godina radi stvaranja poticajnog okuženja za samozapošljavanje mladih ostvarivanjem vlastitih poslovnih ideja, povećanja radnih kompetencija za zapošljivost te utjecaja na razvoj poduzetničke kulture mladih. Novina ovogodišnjega "Startup inkubatora" jest pomoć timovima u izgradnji prototipa u suradnji s riječkom razvojnom agencijom "Porin".

Kako je rečeno, dosad su u timovima razvijali ideje iz područja računalnih aplikacija, industrijskoga i modnog dizajna, tehničkih i tehnoloških područja, edukacijskih modela poslovanja, proizvodnje i prodaje dijelova za autoindustriju, biotehnologije, sporta, kulture i zabavne industrije.

Od 2013. godine, kada je počeo "Startup" program, u inkubatoru je boravilo pet generacija, ideje je razvijalo 78 timova s 216 korisnika i uz pomoć 30-ak mentora. Nakon inkubatora, na tržištu sada posluje deset tvrtaka, tri projekta dobila su ulaganja za razvoj, a više njih nagrade i priznanja.

Mladima je u "Startupu" osigurana besplatna mentorska i savjetodavna pomoć. Tijekom šest mjeseci dobivaju potporu za osmišljavanje i postavljanje poslovnih modela kojima se nude inovativni načini rješavanja problema, bolji ili povoljniji od konkurencije. Polaznicima se pomaže sagledati elemente održivosti ideje i steći znanja kojima bi na najmanju mjeru smanjili rizike svojega poslovnog pothvata.

02. svibanj 2024 10:07