Poslovna scena
StoryEditor

Otvorene prijave za najbolje poduzetnike

09. Rujan 2015.
Piše:
Miro Soldić

Za Hrvatsku je poticanje poduzetništva prioritet, a jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je izgradnja boljeg poslovnog okruženja – istaknuo je Berislav Horvat, country managing partner u Ernst&Young Hrvatska, najavljujući drugo izdanje programa ‘EY Poduzetnik godine‘.

Prijave traju do 30. Listopada, potom slijede intervjui s kandidatima među kojima će žiri u prosincu odabrati finaliste i pobjednika. Dodjela nagrade je u ožujku iduće godine, a pobjednike očekuje i put u Monte Carlo gdje će početkom lipnja predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru EY poduzetnik godine.

Sastav žirija je isti kao i prošle godine, predsjedava Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, a uz njega će o pobjedniku odlučivati i poduzetnici Nenad bakić i Saša Cvetojević, dekan Ekonomoskog fakulteta u Zagrebu Lajoš Žager te Vedrana Jelušić-Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku. Novost je da će im se ove godine pridružiti i prošlogodišnji pobjednici, osnivači Nanobita, Alan Sumina i Zoran Vučinić koji su podijelili svoja iskustva s prošlogodišnjeg izbora.

- Ovaj program je prilika da se priča o svijetloj strani poduzetništva i da pokažemo da hrvatski poduzetnici po ničem ne zaostaju za svijetom. Mi u Nanobitu rastemo 100 posto već četvrtu godinu za redom, prošle godine smo zapošljavali 35 ljudi, a danas ih je 70, udvostručili smo i prihode sa 25 na 50 milijuna kuna. Takvog rasta se ne bi posramili ni u Silicijskoj dolini – poručio je Sumina.

Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb je naglasio kako treba promovirati uspješne priče i optimizam jer je veliki dio ekonomskog uspona vezan uz psihologiju.

- Kada građani osjete da se stanje popravlja spremni su trošiti novac, a to onda otvara prostor i poduzetnicima za nova ulaganja. Kroz svoj posao primjećujem da u zadnje vrijeme oživljava poslovna scena u zemlji, a to se vidi i kroz interes za neke poslovne nekretnine koje su godinama zjapile prazne – kazao je Müller.

19. travanj 2024 15:55