Poslovna scena
StoryEditor

PBZ proglašen najboljom internet bankom u Hrvatskoj

29. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banka Zagreb već drugi put zaredom najboljom internet bankom u Hrvatskoj u kategoriji World’s Best Internet Banks u Srednjoj i Istočnoj Europi. Ovo je već četrnaesta godina od kada Global Finance proglašava najbolje u ovoj kategoriji, a više o pobjednicima bit će objavljeno u rujanskom izdanju časopisa.

Pobjednike je birala komisija sastavljena od svjetski poznatih stručnjaka iz Infosysa i urednici časopisa Global Finance koji su bili odgovorni za konačni izbor. Kriteriji za odabir najboljih banaka bili su: strategija za pridobivanje i pružanje usluga online klijentima, uspjeh u pridobivanju klijenata da se služe internet uslugama, rast broja online klijenata, široka ponuda proizvoda, dokaz o financijskim rezultatima internetskih inicijativa te dizajn i funkcionalnost web stranice.

U PBZ-u tvrde kako preko 90% platnih transakcija obavljaju putem elektroničkih kanala. Bilježe stalan rast korisnika internetskog bankarstva i danas imaju oko 270.000 korisnika internetskog bankarstva fizičkih i pravnih osoba te više od 70.000 korisnika mobilnog bankarstva. U zadnjih godinu dana rast transakcija putem internetskog bankarstva u segmentu poslovanja s građanima iznosio je 16%, a rast transakcija mobilnog bankarstva čak 110%.

27. travanj 2024 12:06